Εγκαίνια Πρόσθετου Κτιρίου Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου

03 November, 2018   |   Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, τέλεσε τα εγκαίνια του Πρόσθετου Κτηρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου, του οποίου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Μαζί του, επίσης, στη τελετή εγκαινίων, παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου. Παράλληλα το παρόν τους έδωσαν διάφοροι τοπικοί φορείς και πολιτικοί παράγοντες της Πάφου, καθώς και πλήθος κόσμου. 
Το πρόσθετο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου κατασκευάστηκε στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου, στο οποίο βρίσκεται και το υφιστάμενο κτήριο.
Περιλαμβάνει δέκα αίθουσες δικαστηρίου, γραφεία δικαστών και στενογράφων, πρωτοκολλητείο, αίθουσα συσκέψεων δικαστών, δωμάτια δικηγόρου – πελάτη, αρχείο, αποθήκες, υποδομή ασφαλείας, άλλους βοηθητικούς χώρους και δύο υπόγεια επίπεδα με χώρους στάθμευσης. 
Το κτήριο συνδέεται λειτουργικά με το υφιστάμενο κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και το ποσό που δαπανήθηκε ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Αναφερόμενος στο νέο δικαστικό μέγαρο της Πάφου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι αναμένεται να συμβάλει άμεσα στη βελτίωση των παρεχόμενων δικαστικών υπηρεσιών, ενός τομέα του οποίου η μεταρρύθμιση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης .
Μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, των τελικών ελέγχων, καθώς και τον εξοπλισμό των εσωτερικών χώρων, η Πάφος έχει πλέον μια πρόσθετη παροχή που θα διευκολύνει τους λειτουργούς απονομής της δικαιοσύνης.